onsdag 19 januari 2011

Bliss

När smålänningen fyllde 25 år i början av januari så hade jag bokat bord på Bliss som ligger på Magasinsgatan.
Jag hade inte hört något direkt tidigare om stället men menyn lockade otroligt mycket.

Vi blev väl emottagna och det första jag regerade på var att personalens klädsel var annorlunda. De hade vanliga jeans och sen en skön lite slappt hängande jeansskjorta på sig. En härlig kontrast till den annars ganska fina restaurangen. Det kändes modernt och nytänkande måste jag säga.

Vi beställde in varsin Cervo, Hjortfilé på en ragu av kantareller o ostronskivling serveras med en sötsyrlig reduktion på lingon o champagne samt stompad potatis. Men eftersom jag inte är något stort fan av potatis önskade jag pasta istället och då blev jag på ett skönt sätt tillfrågad om jag ville ha den med lite kalvfond på istället för en vanlig plain pasta. 


Innan maten fick vi in ett mycket gott bröd, jag tror att det var timjan i, men det var otroligt bra bakat och det smälte bara i munnen.


Maten kom in och den gjorde det med bravur. Maten var helt fantastisk. Trots att det var en fin restaurang fick man stora portioner och i pastan jag fick så var det både kalvfond, champinjoner och kantareller. 
Både jag och smålänningen njöt i fulla drag.


Miljön var snygg och modern men det man kunde önskat var att ljudnivån var lite lägre för direkt när man kom in så var det after work med tillhörande musik. Så musiken hade kunnat vara längre.


Sammanfattningsvis så ger jag Bliss 5/5. Det var verkligen en matupplevelse utöver det extra. Lite dyrare (245 kr/person) men det var det absolut värt eftersom maten smakade så fantastiskt bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar