tisdag 18 januari 2011

Jag vill ha blommig falukorv till lunch

Idag gjorde jag ett storkok av korv stroganoff till smålänningen. Hela åtta stycken matlådor blev det. Kändes bra. Han älskar falukorv vilket inte jag gör så därför får han det i matlådor. Bra att frysa dessutom.
Här följer receptet som jag troget följer.

Korv Stroganoff
4 pers

400 g falukorv
1 gul lök
1 msk smör
½ msk vetemjöl
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk tomatpuré
1 ½ dl köttbuljong
1 ½ dl matlagningsgyohurt eller gräddfil

Skär korven i cm-tjocka stavar. Skala och hacka löken. Fräs korv och lök i en stor stekpanna. Strö över mjöl, salt och peppar. Rör om och tillsätt tomatpuré och buljong. Låt allt koka ca 5 min.

Häll i matlagningsyoghurt eller gräddfil och låt det bara bli varmt.
Servera med ris eller pasta.

Variant á la Cissi;
skivade färska champinjoner och la i samtidigt som jag lade i korven och löken. Ett roligt och gott men samtidigt enkelt sätt att göra det lite godare. Svamp i maten är aldrig fel!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar