måndag 17 januari 2011

Kanske det bästa, kanske det godaste jag gjort

Förra veckan nämnde jag ju att jag hade gjort en väldigt god kikärtsgryta så här kommer receptet;

Kikärtsgryta
4 pers

½ sats färdigkokta kikärtor eller 400 g färdigkokta
2 gula lökar i klyftor
1-2 vitlöksklyftor pressade
2 msk olivolja
1 skalad morot i slantar
1 zucchini i tärningar
1 paket passerade tomater (500 g)
1 tärning grönsaksbuljong
1 lagerblad
rivet skal av ½ citron
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
2 dl gräddfil eller matlagningsyoghurt
½ dl hackad persilja

Blötlägg och koka kikärterna. Tänk på att de ska vara blötlagda 12 timmar och kokas 1 timma.

Fräs lök och vitlök i olja utan att löken får färg. Tillsätt morotsslantar och rör om. Blanda också i tomat, zucchini, buljongtärning, lagerblad och citronskal.

Låt alltsammans koka upp och småkoka i 10 min under lock.

Lägg i de kokta kikärtorna och låt koka 5 min. Smaka av med salt och peppar.

Kikärtor från burk bör läggas i sil och spolas med kallt vatten innan de läggs i grytan.

Servera med gräddfil/matlagningsyoughurt och persilja.
Rätten kan serveras med ris eller bröd eller som grönsaksrätt till t.ex. starka korvar eller annat kött.

Ett mycket enkelt men galet gott recept!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar