Handboll just nu. Sverige vacklar mot Frankrike. Men för att vi fortfarande ska vara glada över Sverige bjuder jag på något svenskt, nämligen knäckebröd.
Knäckebröd
30 st
25 g jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
2 dl vetemjöl
10 dl + 1 dl fullkornsdinkel (600 g + 60 g)
1 msk flingsalt
Smula jästen i en bunke och häll över vattnet som ska vara 37 grader. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt, vetemjöl och fullkornsdinkel. Arbeta ihop till en smidig deg.
Låt jäsa 1 timma.
Sätt ugnen på 275 grader.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela i 30 delar.
Kavla ut så tunnt som möjligt.
Nagga lätt med en kruskavel eller gaffel och strö sedan över flingsalt.
Lägg bitarna på bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen 6-8 min.
Låt kallna på galler.
Klart!
Knäckebröd är ju himla gott så varför inte prova att baka eget?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar