måndag 17 januari 2011

Något nytt, något lånat

På menyn idag stod det räkor. Först var tanken att upprepa förra måndagens rätt, pasta med räkor i currysås men vitlöks älskare som jag är så lockade både vitlök och curry. Hämtade lite saker från mamma och pappa förut och då kom bl.a. den rutiga kokboken med. Så vad blev det då? Jo kokt ris med vitlök- och curryfrästa räkor. I riset blandades det ner ärtor och det hela toppades med lite dill.

Receptet är väldigt enkelt men såhär gjorde jag,
2 personer

Koka ris till två personer. När det återstår 5 minuter så lägg på frysta ärtor.
Hetta upp lite olja, lägg i en hackad vitlöksklyfta och 3/4 tsk curry och fräs. Var försiktig bara så att det inte bränner. Lägg sedan i räkorna och låt bli varmt.

Rör om ärtorna med riset och lägg upp på tallrikar. Strö sedan räkfräset över och sedan lite dill.
Klart att servera!

Smålänningen gav rätten 10 poäng. Enkel lyx.
Bakade även ett nytt bröd idag. Hade lite filmjölk som började närma sig bäst före datum så gjorde en enkel filmjölkslimpa också. Ger recept och omdöme imorgon.

Vad säger vi?
SVERIGE SVERIGE SVERIGE!
Handboll handboll handboll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar