onsdag 19 januari 2011

Vi var i Indien...

... för en stund.
Ikväll åt vi äggnudlar med indisk morotsröra och cashewnötter. Jag tyckte det var himla gott men smålänningen delade inte min åsikt.
Men här kommer i alla fall receptet.

4 pers.
250 g äggnudlar
4 st morötter
1 st stor gul lök
2 msk olja
1 ½ dl röda linser
4 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 tsk mald kardemumma
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
1-2 krm cajennpeppar
½ dl cashewnötter

Koka äggnudlarna i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.

Skala och grovriv morötterna. Skala och skiva löken. Fräs lök och morötter i olja i några minuter, Skölj hastigt linserna i kallt vatten och vänd ner dem i morötterna och löken. Häll över buljong, tillsätt kardemumma, spiskummin, cajennpeppar, salt och peppar. Låt puttra utan lock ca 10 min.

Låt äggnudlarna rinna av och vänd ner dem i pannan. Strö över nötterna.

Servera äggnudlarna med naan-bröd och en klick matyoghurt.

Gjorde en egen version av det. Tog jordnötter istället för cashew och tog inte heller något bröd utan istället äggnudlar till 4 personer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar