... för en stund.
Ikväll åt vi äggnudlar med indisk morotsröra och cashewnötter. Jag tyckte det var himla gott men smålänningen delade inte min åsikt.
Men här kommer i alla fall receptet.
4 pers.
250 g äggnudlar
4 st morötter
1 st stor gul lök
2 msk olja
1 ½ dl röda linser
4 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 tsk mald kardemumma
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
1-2 krm cajennpeppar
½ dl cashewnötter
Koka äggnudlarna i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
Skala och grovriv morötterna. Skala och skiva löken. Fräs lök och morötter i olja i några minuter, Skölj hastigt linserna i kallt vatten och vänd ner dem i morötterna och löken. Häll över buljong, tillsätt kardemumma, spiskummin, cajennpeppar, salt och peppar. Låt puttra utan lock ca 10 min.
Låt äggnudlarna rinna av och vänd ner dem i pannan. Strö över nötterna.
Servera äggnudlarna med naan-bröd och en klick matyoghurt.
Gjorde en egen version av det. Tog jordnötter istället för cashew och tog inte heller något bröd utan istället äggnudlar till 4 personer.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar