söndag 20 februari 2011

Fika!

Igår var Smålänningens vänner här på fika; Daniel, Robin och Macke. Vi fick en otroligt fin gjutjärnsstekpanna från Anders Petter och en grönsakskniv även den från AP. Blev riktigt rörd, tack killar! Hade bakat en kaka till detta och här kommer receptet.

Chokladkaka med daimgrädde
10-15 portioner

300 g smör eller margarin
300 g mörk choklad
6 st ägg
3 dl socker
3½ dl vetemjöl
1½ krm salt

2½ dl vispgrädde
2 bitar Daim á 56 g
1 st lime

Sätt ugnen på 200 grader. Smör en form, 20x30 cm med matfett eller klä den med bakplåtspapper.

Smält fettet i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och lägg i en i smöret och låt den smälta. Låt svalna.

Vispa upp äggen och sockret. Rör ner chokladsmeten. Blanda mjöl och salt som du sedan rör ner i smeten. Blanda till en slät smet. Häll smeten i formen.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 min.

Låt kakan svalna. Låt den gärna stå i kylen övertäckt över natten.

Vispa grädden, men inte för hårt. Rör sedan i krossad Daim och rivet skal från limen. Servera på kakan.

Dekorera med citronmeliss och hallon.

NJUT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar