måndag 28 februari 2011

Mot varmare breddgrader

I alla fall med dagens middag. Idag blev det portugisisk fiskgryta. Mmm vad gott! Debuten för denna var för ganska exakt ett år sedan. Mycket lätt att göra och väldigt lite disk. Därför tittar vi nu på receptet:

4 pers
500 g vit fisk i tärningar (halvtinad)
750 g fast potatis i skivor
750 g lök i ringar
1 röd paprika i strimlor
1/4 dl olivolja
3 msk tomatpuré
1 paket krossade tomater á 500 g
3 tomater i tjocka skivor
4 st lagerblad
1 st kanelstång
1 msk salt
3 st fiskbuljongtärningar
1 tsk svartpeppar

Häll hälften av oljan i en stor gryta. Varva sedan potatis, lök, fisk och tomat.
Blanda resten av ingredienserna och häll i.
Toppa med paprika.

Låt koka under lock ca 45 min.


Ber om ursäkt för en dålig bild men potatisen och fisken ligger
alltså under täcket av tomat, krossade tomater lök och paprika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar