Mmmmmmm vad gott det var! Jag pratar om dagens middag. Idag blev det risotto med svamp.
Tycker att ni ska göra detta. På direkten faktiskt! Så gott var det!
Receptet säger för 4 pers:
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
100 g champinjoner
3 dl avoriris
olja att steka i
7-8 dl grönsaksbuljong (tärning eller fond)
250 g broccoli
1 dl parmesan
salt, peppar
2 tsk färsk timjan
1. Hacka lök och vitlök. Skiva svampen. Fräs lök, vitlök, svamp och ris i oljan i någon minut.
2. Tillsätt sedan buljong, första gången så att allt blir täckt. Låt koka på svag värme utan lock, ca 20-25 min.
3. Fortsätt att späda med buljong allteftersom den kokar in. Rör om ofta.
4. Tillsätt broccoli i små bitar när det är ca 5 min kvar av tiden.
5. Riset är klart när det är krämigt men ändå har en liten kärna kvar i sig. Rör då ner parmesan och smaka av med salt och peppar. Garnera med färsk timjan.
NJUT!
Kommentar:
Jag använde purjolök istället för gul lök. Jag och Smålänningen älskar svamp så tog 300 g istället. Svampen krymper ju vid tillagning.
Eftersom jag inte tycker om parmesan rörde jag inte ner det utan jag ställde fram så Smålänningen rev över sin tallrik.
Kycklingfond är perfekt för att sätta lite extra smak på risotton med.
Hade bara fryst broccoli så valde att servera den bredvid istället.
Slutligen rörde jag ner ett paket kikärtor så att det precis hann bli varmt för att få protein till rätten.
Men vad gott det var! Prova!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar