Idag gjorde jag något som jag kände lite nervositet över. Skulle använda lergryta för första gången i mitt liv. Och i den en hel kyckling. Något som jag inte heller gjort förut. Men gott blev det och såhär gjorde jag.
1 st hel kyckling, tinad, ca 1-1,2 kg
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 dl grovt hackad persilja
2-3 klyftor citron
1 dl vatten
Blötlägg lergrytan i kallt vatten 15-30 min.
Gnid in kycklingen med salt och peppar. Fyll den sedan med persilja och citron.
Lägg den på rygg i grytan. Häll i 1 dl vatten.
Ställ in grytan i ugnen. Sätt ugnen på 225 grader och låt stå där i 1 ½ timma. Sen är det klart!
Svårare än så är det inte.
Servera med sallad, ris, pasta, potatis, bulgur eller vad du nu vill ha till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar