Ja det kan ju tyckas som lite väl tidigt att säga det men det kändes nästan så förra veckan då en av middagarna bestod av Currysoppa med nudlar. Om ni gillar curry tycker jag verkligen att ni ska prova. Då gör ni såhär:
4 port.
½ paket risnudlar
4 hårdkokta skalade ägg halverade
2 msk neutral olja
1 msk curry
1 dm finstrimlad purjolök
1 finhackad klyfta vitlök
7 dl vatten + 2 tärningar hönsbuljong
1 lime, pressad saft och rivet skal
1. Hetta upp olja i botten av en rymlig kastrull, häll på curry, purjolök och vitlök. Fräs ett par minuter utan att bränna löken.
2. Slå på vatten och buljongtärningarna. Koka upp och häll i limesaft och rivet skal.
3. Koka nudlarna i buljongen enligt anvisning på paketet. Fördela i skålar och lägg i ägghalvor. Servera.
Mycket lätt att göra och skulle även passa som förrätt. Klipp dock gärna nudlarna när de kokat eftersom det skvätter mycket annars.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar