fredag 29 april 2011

Grönt är skönt

Igår till middag blev det Bönfylld squash. Mycket gott!

4 pers

4 små squash (á ca 250 g)
1 gul paprika
2 bukar stora vita bönor
1 förpackning krossade tomater (500 g)
1 msk sambal badjak (använde sambal oelek och det fungerade bra)
1 tsk salt
100 g riven ost

TILLBEHÖR
blandad sallad
bröd

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Halvera squashen på längden. Gröp ur fruktköttet och tärna det. Kärna ur och tärna paprikan.
3. Spola av bönorna och låt dem rinna av.
4. Koka upp de krossade tomaterna med sambal oelek och salt. Tillsätt inkråmet från squashen och paprikan. Låt puttra utan lock ca 10 min. Lägg i bönorna.
5. Lägg squashhalvorna i en ungssäker form. Fyll dem med tomatröran.Strö över riven ost.
6. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 min. Servera med sallad och bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar