Maten vi gjorde blev pizza, så himla gott! Så här blev resultatet:
Pizzabotten
2 pizzor
12 g jäst (1/4 pkt)
1 dl vatten, 37 grader
2 tsk olja
2 ½ dl vetemjöl
1 krm salt
1. Rör ut jästen med en del av vattnet. Blanda alla ingredienser till en jämn deg.
2. Arbeta degen smidig, ca 20 min för hand eller ca 10 min i maskin.
3. Låt jäsa övertäckt i 30-40 min.
4. Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i två bitar och knåda och platta ut den på mjölat underlag, Dra, vänd, sträck tills den känns riktigt seg. Kavla till sist ut dem till tunna runda kakor och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
5. Låt jäsa 8-10 min.
6. Lägg på fyllningen.
7. Grädda mitt i ugnen 10-15 min.
Fyllning: Det smarta med pizza är att man kan lägga på precis vad man vill. Det finns inga regler. Använde oss av Euroshoppers tomatsås denna gång som tomatbas och det var alldeles utmärkt. Den smakade lite mer än krossade tomater.
Min pizza. Hade ananas, champinjoner, sparris och torkad basilika. Hade även tonfisk från burk bredvid.
Smålänningens pizza. Han hade skinka, ost, champinjoner, sparris samt ananas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar