Igår blev det en sallad till middag. En varm sådan närmare bestämt. Mathavre med ugnsbakade rotfrukter och russinsås är titeln. Såg himla fint ut och smakade himla gott, jag råder er som vanligt att testa :)
4 pers
2 dl matvete
1 kg blandade rotfrukter (jag använde morot, palsternacka, rödbetor och rotselleri)
1 höns- eller grönsaksbuljongtärning
1 msk strösocker
2 msk rapsolja
10-12 backtimjankvistar eller 5-6 rosmarinkvistar (använde rosmarin)
SÅS:
1 citron, saften
1 msk honung
2 msk olivolja
1 dl russin, gärna sultan
½ kruka timjan
½ tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1. Tillaga matvetet enligt anvisningen på förpackningen.
2. Sätt ugnen på 225 grader, ska och skär rotfrukterna i bitar eller stavar.
3. Blanda buljongtärning, socker, olja och örter. Vänd ner rotfrukterna och blanda väl. Bred ut dem i en långpanna.
4. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Rör om 2-3 gånger under tiden.
5. Sås: Rör ihop citronsaft, honung och olja i en skål. Blanda i russin och timjan. Smaka av med salt och peppar.
6. Blanda såsen med rotfrukter och matvete och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar