lördag 7 maj 2011

Fredagsmat

Igår var det Smålänningen som lagade mat och han gjorde det med bravur. Det här serverades:

Kyckling med dijonsenap och basilika
4 port

4 portioner ris
600 g kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
3 dl hönsbuljong (vatten, hönsbuljongtärning eller fond)
2 ½ dl matlagningsgrädde
2 ½ msk dijonsenap
salt, peppar
majsstärkelse
1 kruka basilika

1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
2. Strimla kycklingen. Skala och finhacka vitlöken.
3. Bryn kycklingen i olivoljan, tillsätt vitlöken och fräs med den. Tillsätt buljong, matlagningsgrädde och senap. Koka sakta 5-6 minuter. 
4. Plocka och hacka basilikan, tillsätt basilikan och smaksätt med salt och peppar. Red av grytan med lite majsstärkelse utrört med vatten.

4. Servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar