söndag 15 maj 2011

Tagine med kikärtor

I torsdags blev det tagine med kikärtor och bulgur till middag. En kikärtsgryta kan man säga. Har fått pippi på kikärtor. Smakade bra så här kommer receptet:

4 pers.


  • 1 msk olivolja
  • 2 lökar i små klyftor
  • 1 stor squash, tärnad
  • 1 sötpotatis, tärnad
  • 1 pkt finkrossade tomater med chili
  • 1 tsk spiskummin
  • 5 dl buljong (vatten + grönsaksfond/buljongtärning)
  • 100 g torkade aprikoser
  • 400 g kikärtor, hemkokta eller från burk
  • 1 kanelstång
  • salt och peppar

  • 1. Värm olivoljan i en tjockbottnad kastrull. 
  • 2. Fräs lök, squash och sötpotatis tills lökbitarna börja bli genomskinliga. 
  • 3. Häll i resten av ingredienserna och koka upp.
  • 4. Låt puttra i minst 15 minuter och smaka av med salt och peppar.
    Serveras helst med couscous.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar