Sista träningen idag inför varvet, blev 14 km på 1.32. Sprang nästa halva vägen i motvind, sjukt tungt! Men nu är det gjort och nu är det bara att ladda och vila.
Idag till middag blev det ugnsbakad lax med apelsinrisotto. Ja ni läste rätt, apelsinrisotto, festligt!
4 pers
4 st laxfiléer, tinade
1 purjolök
några kvistar färsk timjan
salt, peppar
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skiva purjolöken och lägg den i ugnsfolie i en ugnssäker form.
3. Lägg laxen ovanpå. Salta och peppra.
4. Lägg på några kvistar timjan och stäng foliet så att det blir ett litet paket.
5. Laga mitt i ugnen ca 20 min.
APELSINRISOTTO
olja att fräsa i
2 schalottenlökar
1 liten purjolök
4 ½ dl avoriris
1 ½ liter buljong, höns eller grönsak
rivet skal och saft från två apelsiner
1 dl riven parmesan (uteslöt detta)
salt och vitpeppar
1. Skär båda lökarna i små bitar. Hetta upp olja i en gryta.
2. Koka upp buljong och tvätta apelsinerna noga. Riv skalet.
3. Fräs löken tills den blivit mjuk. Tillsätt sedan riset och fräs tills det är genomskinligt.
4. Häll i ett par deciliter vatten och låt småkoka under omrörning tills buljongen kokat in.
5. Fortsätt tillsätta 1 dl buljong åt gången allteftersom den kokar in. Riset får dock aldrig koka torrt.
6. Efter 15 min tillsätt apelsinsaft och skal.
7. Fortsätt späda med buljong tills riset är krämigt men det ändå finns kvar en liten kärna inuti.
8. Servera med lax och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar