Har länge varit sugen på att prova att göra någon rätt med linser. Sagt och gjort. I torsdags i förra veckan provade jag. Och resultatet blev bra. Linser är ju rika både på protein och fiber, så de är ju himla bra för magen. Stod couscous i receptet men skulle ändå koka ris till en matlåda så tog ris istället och det fungerade toppen!
Vill ni prova så kommer receptet här:
Indisk linsgryta med couscous
4 pers
1 msk curry
2 msk rapsolja
2 dl röda linser
4 dl vatten
1 burk hela tomater (400 g)
1 tsk salt
TILLBEHÖR
3 dl couscous
300 g haricots verts
½ dl russin
½ dl casewnötter
1. Skala och finhacka vitlöken. Fräs den med kanel och curry i oljan.
2. Skölj linserna och lägg dem i grytan. Häll i vatten, tomater och salt och koka grytan 10–15 min.
3. Servera med couscous, gärna överströdd med lite russin och rostade nötter samt haricots verts.
Jag älskar nötter i olika slag, det ser gott ut.
SvaraRaderaSåg en fråga du ställt på min blogg om temperatur på bröd och tidsangeivelser i recepten.
Jag kollar ofta innertemperaturen på bröden när jag bakar limpor. När jag bakar frallor eller mindre bröd så går jag mer på tid/utseende. Jag upplever ofta att saker jag gör i ugnen blir klara tidigare än angiven tid i recept, gäller både bröd och kakor. Kanske har jag en varmare ugn eller så fungerar den annorlunda mot andras ugnar, vad vet jag. :-) Men tar jag innertemperaturen och den är 98 grader då struntar jag i att det är tid kvar enligt receptet. Hoppas du förstår hur jag menar.
Ha en bra dag!
Kram Erika