Om man vill ha något väldigt enkelt t.ex. en fredag som denna så rekommenderar jag er att göra en pasta med myntadoftande ärt- och spenatsås.
Tyvärr hade vi ingen mynta hemma utan vi tog en extra klyfta vitlök och fräste istället tillsammans med den gula löken. Mycket mycket gott. Vill man göra det hela lite lyxigare så kan man servera färsk pasta till istället.
4 personer
400 g pasta, t.ex pipe rigate
SÅS
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
200 fryst hackad spenat
2 dl ärtor, frysta
1 dl vitt vin
1 st buljongtärning, höns eller grönsaks
1 krm vitpeppar, nymald
1 dl mellangrädde
2 msk myntablad, löst packade, färska
2 krm salt
TILLBEHÖR
parmesan
myntakvistar
1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i oljan i en kastrull utan att den får färg.
2. Tillsätt spenat och ärter. Häll på vinet och smula i buljongen. Peppra. Låt koka upp och sjud på svag värme ca 2 min.
3. Tillsätt grädden och myntan i såsen och mixa den slät. Blanda pastan med såsen. Servera genast med parmesan och myntakvistar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar