4 port
600 g benfria grytbitar (högrev eller märgpipa)
1 msk smör eller olja
1 gul lök
1 liten rotselleri
2 morötter
2 vitlöksklyftor
1 paket torkade katrinplommon, 100 g
5 dl kött- eller kalvbuljong
2 msk tomatpué
salt och svartpeppar
TILLBEHÖR
kokt dinkel, bulgur eller quinoa och en grönsallad
1. Skär köttet i lagom stora grytbitar. Bryn köttet i smör eller olja i en stekpanna. Lägg över i en gryta.
2. Skala och hacka löken. Skala och skär selleri och morötter i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken.
3. Bryn lök, selleri, vitlök i lite smör eller olja i en stekpanna och lägg över i grytan. Tillsätt plommon, tomatpuré och buljong, låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
4. Låt köttet koka under lock på svag värme i minst 1 timma. Ju längre desto mörare blir köttet. Tillsätt morötterna ca 5 min före servering.
Ber om ursäkt för den dåliga bilden. Serverade grytan med ris istället.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar