måndag 12 september 2011

En paus i hetsen

Det är mycket funderingar nu kring lägenhet osv. Budgivningar säger jag... Puh...¨
Så därför tar vi en paus i detta och tittar på ett recept på en äppelkaka jag gjorde i fredags.

KAKA
125 g smör eller margarin
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron (endast det rivna skalet)
2 ägg
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk mjölk

FYLLNING OCH GARNERING
4 medelstora äpplen
1 tsk kardemummakärnor
1 msk strösocker


  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter med matfett.
  3. Kaka: Smält matfettet och låt det svalna.
  4. Rör matfettet med socker, vanilj och citronskal. Tillsätt ett ägg i taget och rör mellan varje. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret och mjölken. Häll smeten i formen.
  5. Fyllning och garnering: Skär äpplena i tunna klyftor. Stick ner dem tätt i smeten. Stöt kardemummakärnorna och blanda med sockret. Strö det över äpplena.
  6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.
  7. Servera kakan ljummen eller kall med glass, vaniljsås eller lättvispad grädde smaksatt med vaniljsocker.

1 kommentar:

  1. Det här är en ljuvlig kaka!! :) Tack.. Ska slänga ihop en nu!

    SvaraRadera