lördag 3 september 2011

Lyxig soppa

Till brödet som jag skrev om igår så gjorde jag en Jordärtskocksoppa. Aldrig ätit jordärtskocka förut direkt men ack så gott det var! En soppa jag verkligen rekommenderar er att prova. Ni lär inte bli besvikna!

4 pers

800 g jordärtskocka
1 st gul lök
1 msk olivolja
8 dl vatten
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl vitt vin, torrt
2 st höns- eller grönsaksbuljongtärningar
0,5 tsk salt

1. Skala jordärtskockorna och skär dem i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs jordärtskockor och lök i  1 msk olivolja i en gryta.
2. Tillsätt vatten, grädde och vin och smula i buljongtärningarna. Låt koka under lock ca 20 min.
3. Mixa soppan slät med mixerstav och smaka av med salt.
4. Droppa 1 msk olja på soppan och servera med bröd. Garnera eventuellt med smörgåskrasse. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar