Mjuk pepparkaka
margarin eller smör 150 g, rumstempurerat
ägg 3 st
socker 3 dl
malen kanel 1 msk
malen ingefära 1 msk
malda kryddnejlikor 1 tsk
gräddfil eller filmjölk 1 ½ dl
fast lingonsylt 1 ½ dl
bikarbonat 1 tsk
eller bakpulver 2 tsk
vetemjöl 4 ½ dl
TILL FORMEN
margarin eller smör, rumstempurerat
ströbröd
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rak bakform som rymmer ca 2 liter.
2. Vispa äggen och sockret poröst. Rör ner kryddorna, gräddfilen eller filmjölken, lingonsylten, bikarbonaten eller bakpulvret, mjölet och matfettet.
3. Häll i smeten i formen.
4. Grädda på galler i nedre delen av ugnen i ca 1 timma.
5. Låt kakan svalna i formen innan den stjälps upp.
Mmmmm, så gott. Känner doften av muk pepparkaka genom skärmen ;)
SvaraRaderaHa en fin helg och tack igen för fina ord hos mig.
KRam