Traditionell chili
8 pers
1 kg högrev
2 msk olja
2 msk smör
1 msk finger salt
1 tsk nymalen svartpeppar
2 klyftade gula lökar
4 skivade vitlöksklyftor
1 urkärnad, finhackad röd chili ev 1-2 tsk chipotlepasta
3 dl stora vita bönor, blötlagda 8 timmar (fungerar även med 2 pkt kokta men läggs då i samtidigt som kidneybönorna)
2 köttbuljongtärningar
1 msk starkt paprikapulver
7 dl vatten
1 tärnad röd paprika
400 g kokta kidneybönor
1. Skär köttet i tärningar, cirka 3x3 centimeter. Bryn det i omgångar i olja/smör, salta och peppra.
2. Stek lök, vitlök, chili och eventuellt chipotlepasta i olja.
3. Lägg kött, lök och chili i en rymlig gryta och tillsätt vita bönor, buljongtärningar, paprikapulver och vatten. Låt småkoka under lock i 1 timme och 30 minuter.
4. Tillsätt paprika, kidneybönor och eventuellt lite vatten. Koka 1 timme. Köttet ska vara trådigt och falla sönder när det är klart.
5. Servera med ris/kokt potatis samt sallad.
Emma and Jonas was here for supper last night. Served a traditional chili with rib. Delicious!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar