torsdag 10 november 2011

Överraskande

Rensar i skafferiet nu inför flytten och hittade då grötris. Och utgångsdatumet var inte förrän nästa år. Då tändes idén om att göra risgrynsgröt. Sagt och gjort. Och gott blev det! Inte alls lika sött och mojsigt som den gröten man köper i affär. Gjorde den igår och åt den imorse. Kanon!

Risgrynsgröt
4 pers

1 ½ dl grötris
3 dl vatten
½ tsk salt
6-7 dl mjölk

ev 1 kanelstång som får koka med från start

1. Mät upp ris, vatten och salt i en kastrull.
2. Koka upp och rör om. Låt koka under lock på svag värme 10 min.
3. Tillsätt mjölken, rör om och koka upp. Koka under lock på svag värme ca 30 min. 
4. Låt stå 10 min före servering.

Smaka eventuellt av gröten med socker. Förvara i kylskåp.


Rice pudding
Serves 4

Put 1 ½ deciliter short grain rice, 3 deciliter water and ½ tea spoon salt in a kettle. Heat it up, let it boil on low heat for 10 minutes with a cover. Add 6-7 deciliter milk and stir once with a spoon. Let it boil slowly with a cover for 30 minutes. Serve it after 10 minutes or store in the freezer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar