fredag 23 december 2011

Gryta med julens kryddor

Är man som jag inte speciellt överförtjust i julbord så skulle jag kunna tänka mig att äta den här fantastiskt goda grytan som mamma har gjort några gånger, senast i helgen. Purjolök borde man använda mer i grytor, så gott!
Så när ni är trötta på julbord så är ett hett tips att bryta av med den här godingen.

Jul-fläskfilé
4 pers

600 g fläskfilé
1 purjolök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör
2 dl vispgrädde
2 msk konc kalvfond
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1 tsk soja
1/2 dl russin



1. Skär köttet i tjocka skivor och purjolöken i bitar. Salta och peppra köttet, bryn i smör i en stekpanna. 
2. Ta upp köttet och fräs purjolöken i smör. Vispa ihop grädde, kalvfond, ingefära, kanel, soja och russin i en låg, vid gryta. Lägg i kött och purjolök, låt puttra 4-5 min. 
3. Servera med potatis/ris/pasta.




When you're fed up with eating Christmas courses try this lovely dish. I'm sure you'll love it.
Cut 600 grams of fillet of pork and a leek into big pieces. Add some salt and pepper and fry in a frying pan. Move the meat and fry the leek in butter. Whip 2 deciliter cream, 2 table spoon liquid calf extract, 1 tea spoon ground ginger, 1 tea spoon ground cinnamon, 1 table spoon soya and ½ deciliter of raisins togheter. Add the meat and leek and let it cook togheter for 4-5 minutes. Serve with potatoes, rice or pasta. Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar