lördag 28 januari 2012

En annan stad hos oss


Source: Kreativa drömmar


    • Igår blev det den här extremt goda rätten till middag. Använde dock nötfärs istället.

    • Parisare med vitlöksstekta champinjoner
      4 pers
    • 1/2 dl ströbröd
    • 1 dl mjölk
    • gul lök
    • 500 g blandfärs
    • 1 tsk salt
    • 5 ägg
    • 1 krm nymald svartpeppar
    • 3 1/2 msk smör eller margarin
    • 2 vitlöksklyftor
    • 1 förp frysta, skivade champinjoner (à 450 g)
    • salt och peppar att smaka av med
    • 4 skivor vitt lantbröd
    1. Sätt ugnen på 150˚C.
    2. Lägg ströbrödet i mjölken och låt det svälla ca 5 minuter. Skala och riv löken.
    3. Blanda färsen med salt tills den blir fast. Tillsätt 1 ägg och fortsätt blanda tills färsen är fast igen. Rör ner ströbrödsblandningen, lök och peppar, blanda ihop allt. Forma färsen till avlånga portionsbiffar.
    4. Bryn biffarna i 1 msk av matfettet. Lägg dem i en ugnssäker form och sätt mitt i ugnen 10-15 minuter eller tills biffarnas innertemperatur är 70˚C.
    5. Skala och riv vitlöken fint. Lägg den frysta svampen i en varm stekpanna och koka bort vattnet. Tillsätt 2 msk av matfettet och stek svampen tillsammans med vitlöken. Smaka av med salt och peppar. Lägg svampen på en tallrik.
    6. Rosta brödskivorna i en brödrost. Stek 4 ägg i 1/2 msk matfett.
    7. Lägg en färsbiff på varje brödskiva, lägg på champinjoner och toppa med ett stekt ägg.
    8. Servera med sallad.

1 kommentar: