En annan stad hos oss
 |
Source: Kreativa drömmar |
- Igår blev det den här extremt goda rätten till middag. Använde dock nötfärs istället.
- Parisare med vitlöksstekta champinjoner
4 pers
- 1/2 dl ströbröd
- 1 dl mjölk
- 1 gul lök
- 500 g blandfärs
- 1 tsk salt
- 5 ägg
- 1 krm nymald svartpeppar
- 3 1/2 msk smör eller margarin
- 2 vitlöksklyftor
- 1 förp frysta, skivade champinjoner (à 450 g)
- salt och peppar att smaka av med
- 4 skivor vitt lantbröd
- Sätt ugnen på 150˚C.
- Lägg ströbrödet i mjölken och låt det svälla ca 5 minuter. Skala och riv löken.
- Blanda färsen med salt tills den blir fast. Tillsätt 1 ägg och fortsätt blanda tills färsen är fast igen. Rör ner ströbrödsblandningen, lök och peppar, blanda ihop allt. Forma färsen till avlånga portionsbiffar.
- Bryn biffarna i 1 msk av matfettet. Lägg dem i en ugnssäker form och sätt mitt i ugnen 10-15 minuter eller tills biffarnas innertemperatur är 70˚C.
- Skala och riv vitlöken fint. Lägg den frysta svampen i en varm stekpanna och koka bort vattnet. Tillsätt 2 msk av matfettet och stek svampen tillsammans med vitlöken. Smaka av med salt och peppar. Lägg svampen på en tallrik.
- Rosta brödskivorna i en brödrost. Stek 4 ägg i 1/2 msk matfett.
- Lägg en färsbiff på varje brödskiva, lägg på champinjoner och toppa med ett stekt ägg.
- Servera med sallad.
=)
SvaraRadera