Vilket är ert favoritrecept med saffran i?
4 pers
500 g fläskfilé
matfett till stekning
flingsalt
nymald svartpeppar
1 stort fänkålsstånd
1 apelsin
0,5 g saffran
0,5 dl färskpressad apelsinjuice
2 st vitlöksklyftor, pressade
2 msk pernod, kan uteslutas
TILLBEHÖR
Potatismos
Sallad
1 Ta fram köttet i god tid så att det inte är kylskåpskallt. Putsa filén fri från senor och hinnor. Sätt ugnen på 200 grader.
2 Bryn filén runtom i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg över köttet i en ugnsfast form.
3 Skär fänkål och apelsin i klyftor och lägg runt köttet.
4 Blanda saffran, apelsinsaft och vitlök. Ringla saffransdressingen över köttet och fänkålen.
5 Stek i mitten av ugnen tills köttet är genomstekt (eller har en innertemperatur på 72 grader) och fänkålen mjuk, cirka 25 minuter. Ös ett par gånger under tiden. Flambera eventuellt.
6 Flambering: Ta ut formen. Stäng av fläkten. Droppa pernod över köttet. Tänd på.
Upplägget ser väldigt tråkigt ut men vi var utan vatten i köket onsdag-fredagkväll så vi fick göra det enkelt eftersom vi inte hade så mycket rent porslin.
Source: Kreativa drömmar |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar