Kycklinggryta med tomatsås och dillgremolata.
4 pers
1 hel kyckling (ca 1,3 kg)
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili, t.ex. spansk peppar
1 msk smör
1 tsk salt
2 msk olivolja
½ tsk dillfrön
1 dl torrt vitt vin
1 paket passerade tomater (500 g)
1 dl vatten
2 msk konc kycklingfond
1 msk honung
1 dl stora gröna oliver med kärnor
GREMOLATA
1 citron
2 vitlöksklyftor
1 dl finhackad dill
TILLBEHÖR
ris
sallad
1. Stycka kycklingen i 6-8 bitar. Ansa och skär purjolöken i ca 3 cm breda bitar. Skala och skiva vitlöken. Kärna ur och strimla chilin.
2. Bryn klycklingbitarna runt om i smör och olivolja i en stekgryta. Krydda med salt. Ta upp kycklingen och stek purjolöken, vitlök, chili och dillfrön i grytan tills de fått lite färg.
3. Lägg tillbaka kycklingen och häll på vinet. Låt det puttra in och häll sedan på tomater, vatten, fond och honung. Låt koka på medelvärme under lock ca 30 min, tills kycklingen är genomkokt.
4. Gremolata: Skölj citronen noga i ljummet vatten och riv skalet. Skala och hacka vitlöken. Blanda citronskal, vitlök och dill.
5. Lägg oliverna i grytan före servering. Strö över gremolatan. Servera med ris och sallad.
Bild: Kreativa drömmar |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar