fredag 6 januari 2012

Ratatouille med ny smak

Igår fick vi besök av finaste Martina och hennes Tomas. Så mysigt! Martina är vegeterian och jag ville göra något som alla kunde äta. Det är så tråkigt att bara steka upp en qournbiff till henne. Så jag gick till min goda vän Saltå Kvarns kokbok "Året runt med Saltå Kvarn". Där hittade jag glöggratatoille och så blev det. Smakade inte alls så mycket glögg som man kan tro. Jag tyckte faktiskt att den blev mustigare än en vanlig ratatouille. Rätten serverade jag med två olika sorters bröd, Sibiriskt bondbröd och ett surdegsbröd samt matlagningsyoghurt.

Glöggratatouille
4-6 pers

2 squash
3 gula paprikor
3 gula lökar
500 g champinjoner
4 msk olivolja
4 tsk franska örter
4 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
4 dl glögg
1 grönsaksbuljongtärning
salt
peppar

1. Skölj och skär grönsakerna i stora bitar. Salta squashen lätt i ett durkslag och låt dra i ca 20 minuter så att vätskan dras ur. Torka den lätt med hushållspapper.
2. Hetta upp olivoljan i en stor gryta och fräs alla grönsaker tillsammans med franska örter. Pressa i vitlöken och låt fräsa i ytterliggare 5 minuter.
3. Tillsätt tomatkross, glögg och buljongtärning och låt koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Had some friends over for supper yesterday. I made a ratatouille with taste of the Swedish drink called "glögg".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar