Source: Kreativa drömmar |
En bit högrev hade gömt sig kvar i frysen och jag kände att det var dags att prova något nytt. Hittade "Balsamicogryta med cornichons" i någon tidning hos mamma och pappa. Grytan blev lite syrligare än vad den brukar vara. Vi hade även lite svartvinbärsgelé till vilket passade utmärkt.
Balsamicogryta med cornichons
4 pers
500 g nötkött av högrev, bog, fransyska eller rostbiff
5 hela schalottenlökar
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk timjan
3 dl sky + buljong
3/4 dl balsamvinäger
2 msk vetemjöl
TILLBEHÖR
cornichons
potatis/ris
svartvinbärsgelé
1. Skär köttet i grytbitar, ca 2 cm stora. Skala lökarna. Bryn kött och hel lök i smör i omgångar. Salta och peppra och lägg över det i en gryta. Stek i omgångar och skölj ur mellan varje omgång med 1 dl vatten. Häll skyn i grytan med köttet.
2. Tillsätt timjan och häll på mer buljong och vinäger så att det täcker köttet. Sjud under lock minst 1.5 timmar.
3. Blanda mjölet med lite vatten och rör ner i grytan. Sjud ytterliggare 5 min.
4. Strö cornichons över grytan och servera med tillbehören.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar