fredag 9 mars 2012

Bönburgare med mangosalsa



Friskhet med hetta kombineras i rätten "Bönburgare med mangosalsa". Ett alternativ till Falafel.

4 personer

BÖNBIFFAR

1 lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
2 förp (á 380 g) kokta kidneybönor
salt och peppar
2 tsk curry
3 tsk chilipulver
1 ägg
2 ½ msk majsstärkelse
3 msk rapsolja

MANGOSALSA

1 liten mango (mogen)
2 tomater
½ röd chilipeppar
1 msk hackad rödlök
1 msk saft av pressad lime
½ tsk råsocker

1. Skala lök, vitlök och morötter. Riv löken grovt och morötterna fint på ett rivjärn.
2. Häll av bönorna i ett durkslag och skölj dem (alternativt använda bönor du kokat själv).
3. Mixa bönorna tillsammans med 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, lök, vitlök, morötter, kryddor, ägg och majsstärkelse i en mixer eller med mixerstav.
4. Klicka smeten med en sked direkt i stekpannan (8 stycken) och forma dem till biffar. Stek dem sakta i oljan i 3-4 min på varje sida.
5. Skala mangon och skär bort fruktköttet från kärnan. Tärna sedan fruktköttet och tomaterna fint. Kärna ur och strimla chilin. Blanda allt med lime och socker.
6. Servera med ris och matyoghurt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar