OXRULLADER
4 port
ca 600 g lövbiff
2 krm svartpeppar
tandpetare
smör till stekning
2–3 dl oxbuljong av 1 tärning
tandpetare
smör till stekning
2–3 dl oxbuljong av 1 tärning
Fyllning:
1 stor gul lök
100 g rimmat fläsk i skivor
1 stor gul lök
100 g rimmat fläsk i skivor
Sås:
3 dl steksky
2 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
1 tsk kinesisk soja
salt, peppar
2 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
1 tsk kinesisk soja
salt, peppar
Servering:
kokt potatis
haricots verts
inlagd gurka
lingonsylt
haricots verts
inlagd gurka
lingonsylt
1. Fyllning: Skala och finhacka löken. Fräs den genomskinlig i smör i en stekpanna. Späd med lite vatten efter hand under stekningen. Skär bort svålen på fläsket och strimla det. Bryn fläsket för sig. Blanda det sedan med löken. Det ska vara ca 2/3 lök och 1/3 fläsk.
2. Lägg ut lövbiffarna och peppra. Lägg fyllningen på biffarnas kortsida och rulla ihop så att rulladerna blir korta och tjocka. Fäst med tandpetare.
3. Bryn rulladerna runtom i smör i en stekpanna. Lägg över efter hand i en gryta och ta bort tandpetarna. Häll på buljongen och efterstek på låg värme under lock 45–50 min.
4. Sila och mät upp 3 dl sky, tillsätt vatten om det behövs. Rör ut mjölet i grädden och vispa ner den i skyn. Låt såsen koka några minuter. Tillsätt soja och smaka av med salt och peppar. Lägg i rulladerna.
2. Lägg ut lövbiffarna och peppra. Lägg fyllningen på biffarnas kortsida och rulla ihop så att rulladerna blir korta och tjocka. Fäst med tandpetare.
3. Bryn rulladerna runtom i smör i en stekpanna. Lägg över efter hand i en gryta och ta bort tandpetarna. Häll på buljongen och efterstek på låg värme under lock 45–50 min.
4. Sila och mät upp 3 dl sky, tillsätt vatten om det behövs. Rör ut mjölet i grädden och vispa ner den i skyn. Låt såsen koka några minuter. Tillsätt soja och smaka av med salt och peppar. Lägg i rulladerna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar