Är en stor fantast av ost, däremot är inte Smålänningen lika förtjust i "rå" ädelost. Sugen på ädelost som jag var fick det bli en grönsaksform med ädelostsås. Väldigt vackert att titta på och riktigt gott att äta. Kommer lagas igen! Till detta serverade vi ugnsbakad lax. Gott!
GRÖNSAKSFORM MED ÄDELOSTSÅS
4 portioner
400 g morötter
1 liten purjolök
500 g broccoli
3 dl vispgrädde
1 ½ msk vetemjöl
salt, peppar
100 g ädelost
½ ask körsbärstomater
2 dl riven ost
1. Skiva morötterna och purjolöken. Dela broccolin i buketter (eller används fryst). Koka upp och sjud morötterna mjuka i saltat vatten ca 10 min. Lägg ner broccolin efter 5 min och purjolöken när 2 min återstår.
2. Blanda grädde, vetemjöl, salt och peppar i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt såsen sjuda några minuter. Blanda ner grovriven ädelost.
3. Låt grönsakerna rinna av ordentligt och lägg i en gratängform. Häll över såsen, strö över tomaterna och slutligen riven ost. Gratinera i 225 grader ca 20 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar