lördag 6 oktober 2012

Vackert tillbehör



Har verkligen tagit fasta på att använda råvaror efter säsong. Det är mycket rotfrukter hemma hos mig och smålänningen just nu. Gott!
Gjorde en rödbetssallad med pumpafrösmör till maten häromdagen. Bra smakkombinationer måste jag säga. Nytt och kul!

Rödbetor med pumpafrösmör
4 portioner

10 medelstora rödbetor
1 citron, rivet skal
½ dl färsk timjan, några kvistar
1 dl pumpafrön
50 g smör
½ tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
1 finhackad vitlöksklyfta


1. Koka rödbetorna mjuka, det tar mellan 30 minuter och 1 timme beroende på storlek, använd provsticka. 2. Gör under tiden pumpafrösmöret. Rosta fröna i en torr stekpanna tills de fått färg. Tillsätt smör, salt, peppar och vitlök och rör om.3. Ta pannan från värmen, häll upp blandningen i en liten skål och ställ i kylen så att smöret stelnar. Häll av vattnet från rödbetorna när de är klara. Skala eller gnid av skalet.4. Skär betorna i stora bitar och lägg på ett fat. Strö över rivet citronskal, timjan och fördela smöret på de varma rödbetorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar