4 pers
400 g nötfärs
1 tsk salt
svartpeppar
½ dl vatten
vetemjöl att rulla dem i
Tomatsås
1 gul lök
2 klyftor vitlök
½ dl olivolja
1 tsk chipotlepasta (finns bredvid tabascon i affären)
2 tsk spiskummin
3 lagerblad
2 pkt krossade tomater á 500 g
2 st hönsbuljongtärningar eller 2 msk kycklingfond
1 tsk strösocker
salt, peppar
Blanda färs, salt, peppar och vatten i en bunke. Forma ganska stora bullar och rulla dem i vetemjöl på en tallrik.
Hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olivolja i en gryta. Tillsätt chipotlepasta, spiskummin, lagerblad, krossade tomater, socker och buljong.
Låt såsen koka 10 min.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg i köttbullarna och låt dem koka med ca 10 min så att de är genomkokta.
Servera med pasta och sallad.
Shit vad detta var gott!!
En trött men nöjd Smålänning. |
Albondigas! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar