söndag 20 februari 2011

Albondigas

Middagen blev idag en resa till Chile och det blev något av det godaste jag ätit på länge. Nämligen Albondigas, chilienska köttbullar.

4 pers
400 g nötfärs
1 tsk salt
svartpeppar
½ dl vatten
vetemjöl att rulla dem i

Tomatsås
1 gul lök
2 klyftor vitlök
½ dl olivolja
1 tsk chipotlepasta (finns bredvid tabascon i affären)
2 tsk spiskummin
3 lagerblad
2 pkt krossade tomater á 500 g
2 st hönsbuljongtärningar eller 2 msk kycklingfond
1 tsk strösocker
salt, peppar

Blanda färs, salt, peppar och vatten i en bunke. Forma ganska stora bullar och rulla dem i vetemjöl på en tallrik.

Hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olivolja i en gryta. Tillsätt chipotlepasta, spiskummin, lagerblad, krossade tomater, socker och buljong.
Låt såsen koka 10 min.
Smaka av med salt och peppar.

Lägg i köttbullarna och låt dem koka med ca 10 min så att de är genomkokta.

Servera med pasta och sallad.

Shit vad detta var gott!!


En trött men nöjd Smålänning.

Albondigas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar