20 st.
- 6 dl vatten
- 25 gram jäst
- 2 dl havregryn
- 1 dl linfrön
- 3 dl rågmjöl
- 11 dl vetemjöl
- 2 msk mörk sirap
- 1 msk honung
- 1 tsk salt
Lös jästen i det ljumma vattnet. Blanda ner alla allt utom vetemjölet och saltet och rör någon minut. Tillsätt vetemjöl till en slät deg och knåda cirka 10 minuter med degblandare eller matberedare. Tillsätt salt och kör ytterligare fem minuter. Låt degen jäsa cirka 20 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 20 bitar. Rulla till bullar och platta till lite. Sätt på bakplåtspapper eller smord plåt. För finare yta kan du nu pensla med filmjölk.
Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, 30-60 minuter.
Baka av bullarna i 250 grader i 10-12 minuter. Låt svalna något på galler.
Tyvärr ingen bild. Hoppas ni blir inspirerade ändå :)
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 20 bitar. Rulla till bullar och platta till lite. Sätt på bakplåtspapper eller smord plåt. För finare yta kan du nu pensla med filmjölk.
Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, 30-60 minuter.
Baka av bullarna i 250 grader i 10-12 minuter. Låt svalna något på galler.
Tyvärr ingen bild. Hoppas ni blir inspirerade ändå :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar