Dagens skörd; Lasagnette som matlåda till Smålänningen, 20 st frallor samt risblandning.
Hur blev resultatet då? Fantastiskt!
Vi börjar med risblandningen, som jag för övrigt hittade bak på ett paket med råris. Såg det förra veckan men av någon anledning köpte jag det aldrig men idag när jag var och handlade kikade jag tillbaka på paketet och fotade receptet med mobilen och gjorde till middag.
Vill du göra denna mycket goda rätt kommer receptet här:
Rismix med sött och salt
4 pers
4 portioner ris
3 msk sesamfrön
1 msk olivolja
1 tsk curry
2 krm spiskummin
vatten till riset enligt förpackning
1 medelstor morot
1 lök
2 syrliga äpplen
2 msk olivolja
1 dl russin
10 st cashewkärnor till garnering
Fräs sesamfrön, curry, spiskummin och ris i olivoljan ett par minuter, Akta så att kryddorna inte bränns.
Häll sedan på vatten och låt koka tills riset är klart.
Hetta upp den andra delen olivolja och lägg sedan i moroten (grov riven), hackad lök och äpplen som är tärnade. Fräs det så att det blir mjukt.
Häll sedan i russin och det kokta riset och låt det bli varmt. Garnera med casewkärnor.
Jag tog saltade jordnötter istället för cashew och det fungerade väldigt bra. Eftersom rätten inte innehåller något salt alls så tillförde nötterna både sälta och tuggmotstånd.
Det är gott att servera sweet chilisås och soya till.
Himla gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar