tisdag 22 februari 2011

Vi blev inte riktiga vänner men...

Vi fortsätter på temat "Risotto". Fast idag blev det Risotto med karljohanssvamp.
Inte riktigt i min smak men Smålänningen tyckte den var fin.
En titt på receptet säger oss;

4 pers
50 g torkad karljohanssvamp
3 dl + 5 dl vatten
2 dl torrt vin
1 hönsbuljongtärning
5 schalottenlökar
3 msk olja
3 dl arboriris
1 dl finstrimlad persilja
2 dl riven parmesanost

Lägg svampen i en skål och häll på 3 dl varmt vatten. Låt stå och dra 15-30 min tills svampen är mjuk. Ta upp svampen och skär den i mindre bitar.

Blanda svampvätskan med 5 dl vatten, vin och buljongärning. Låt buljongen koka upp.

Skala och hacka löken. Fräs lök och svamp i olivolja i en gryta under omrörning. Tillsätt riset och fräs ca 1 min under omrörning.

Häll på hälften av buljongen och koka riset på svag värme, rör om då och då. Tillsätt sedan mer buljong i omgångar, ca 2 dl allteftersom den sugs upp av riset. Fortsätt på samma sätt tills risgrynen är nätt och jämnt mjuka, 20-25 min.

Ta grytan från värmen. Blanda i persilja och ost. Garnera ev med svamp och servera.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar