I fredags gjorde jag en kycklinggryta som Smålänningen tyckte himla mycket om.
Här kommer den.
4 pers
4 kycklingfiléer
1 tsk paprikapulver
1 tsk curry
salt och peppar
olja att steka i
2 dl grädde
1 dl rödvin
1 dl vatten
1 msk koncentrerad kycklingfond
1 tsk soya
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
Krydda kycklingfilérna med paprikapulver, curry, salt och peppar. Bryn dem runt om i en gryta med passande lock.
Slå på grädde, vin och vatten. Smaksätt med kycklingfond och soya. Låt kycklingen småkoka i vätskan i ca 5 min med lock. Vänd kycklingen och red av såsen med majsstärkelse utrört i vatten.
Låt kycklingen sjuda sakta i såsen. Nu utan lock, i 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt eller stekt potatis samt sallad.
Hade nog hellre serverat detta med ris eller pasta eftersom det hade varit lättare att suga upp såsen då. Men det var himla gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar