Kardemumma- och banankaka med bär
I fredags var det Smålänningens tur att ha med sig fika till jobbet. Bakade den här kakan som mottogs med värme.
12 bitar
1 msk hel kardemumma 100 g smör, rumsvarmt 3 dl strösocker 1 ägg 1,5 dl mjölk 1 dl gräddfil 5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt 1 banan 2 dl lingon
smör och pärlsocker
1. Sätt ugnen på 175°. Stöt kardemumman fint i mortel. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ägget. 2. Rör i mjölk och gräddfil. Blanda mjöl, kardemumma, bakpulver, vaniljsocker och salt och rör ner i smeten. 3. Häll hälften av smeten i en smord form beströdd med pärlsocker. Skala och skiva över bananen. Strö över lingonen(hallonen) och häll på resten av smeten. Strö över rikligt med pärlsocker. 4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 50 min tills kakan fått fin färg och släpper kanterna. Låt kakan stå kvar i formen ca 5 min innan den lossas från formen och får kallna på galler.
 |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar