För 3-4 pers ser receptet ut såhär:
1 paket rispapper
2 scharlottenlökar
100 g champinjoner
100 g vitkål
75 g färsk ingefära
200 g färska böngroddar
125 g salladslök
1 morot
½ paket glasnudlar (50 g)
½ msk socker
3 msk soya
rapsolja
sweet chilisås till servering
1. Skala och finhacka schalottenlöken. Skiva champinjonerna tunt. Skär vitkålen i tändstickstunna strimlor. Skala och riv ingefäran fint.
2. Fräs schalottenlök, champinjoner, vitkål, ingefära och böngroddar i en het panna i 2 msk olja, 2-3 minuter. Lyft ur och låt svalna.
3. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Klipp nudlarna med en sax i mindre bitar (de blir då mer lättarbetade).
4. Skär salladslöken fint. Skala och grovriv moroten. Blanda lök, grönsaker, nudlar, socker och soja.
5. Blöt en ren kökshandduk och krama ur. Lägg den på köksbänken. Doppa 1 rispapper i taget ca 30 sekunder i hett vatten. Lägg det på handduken. Lägg 2-3 msk av röran i mitten, vik in kanterna och rulla till en rulle. Skär i mindre bitar. Servera med sweet chilisås.
Kommentar: Kanske inte det godaste vi ätit. Se upp för ingefäran. Vi hade bara 17 g och det räckte om man inte älskar ingefära.
Men det var himla mysigt att göra, och inte alls så svårt som man kan tro. Vi lär göra det igen men med annan fyllning.
Blött rispapper läggs ut på en fuktig handduk. |
Lite fyllning läggs på och man viker in kanterna över fyllningen. |
Klart! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar