tisdag 31 maj 2011

Ännu en variant

Häromdagen blev det ytterliggare en variant på risotto, nämligen zucchini- och basilikarisotto. Adderade även lite hackade soltorkade tomater. Mums!

4 pers

2 medelstora zucchini
3 msk solrosolja
1 gul lök
400 g arborioris
1 ½ liter kycklingbuljong
1 dl parmesanost
1 näve bailikablad
salt och svartpeppar

1. Skala, kärna ur och hacka zucchinin fint. Hacka löken.
2. Koka upp buljongen.
3. Hetta upp oljan i en stor panna med tjock botten och fräs lök och zucchini i ca 5 min tills allt är mjukt utan det får färg. Salta och peppra ordentligt.
4. Tillsätt riset. Rör hela tiden under någon minut tills riset är genomskinligt.
5. Tillsätt sedan i lite av buljongen, håll resterande varm på en platta.
6. Koka på medelvärme och tillsätt först ny buljong när den tidigare kokat in. Rör försiktigt hela tiden så att riset inte fastnar.
7. Fortsätt tills riset tagit upp all buljong och blivit krämigt. Tar ca 20 min.
8. Tag riset av plattan, tillsätt riven parmesan och fint rivna basilikablad.
9. Servera med en sallad.

Hade inte i parmesan men ack vad gott det blev ändå!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar