Mamma fick två olika sorters bröd i mors dag present. Det ena var Solrosbullar och det andra var
Skivat rostbröd. Utöver detta fick hon även en Raberberkaka. Stod i köket hela förmiddagen men det är kul att ge bort sådant.
Raberberkaka
Ca 12 bitar
150 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Ca 300 g rabarber, skivade
2 msk strösocker
1 tsk maizena
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter.
2. Blanda smör, socker och ägg i en mixer eller med en elvisp.
3. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Mixa till en jämn smet och bred ut smeten i formen.
4. Vänd rabarberbitarna i socker och maizena och fördela dem över smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 1 timma.
Nu blir det långhelg! Älskar't!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar