torsdag 5 maj 2011

Fesk i Götet!

Igår blev det fiskgratäng till middag. Vad annars? Fisk! Vi bor ju i Göteborg.
Gott blev det och såhär gjorde jag:

Fiskgratäng med squash
4 pers

500 g vit fiskfilé t.ex pangasius
salt, peppar
1 skivad squash
250 g körsbärstomater
3 dl vatten
1 dl grädde eller mjölk
1 fiskbuljongtärning
2 msk mjöl.
2 msk hackad dill

1. Lägg fisken på ett ugnssäkert fat. Salta och peppra.
2. Lägg ut squash och tomater runt fisken.
3. Vispa ihop vatten, grädde, fiskbuljongtärning och mjöl i en kastrull och koka upp. Sjud några minuter under omrörning. Tillsätt dill, salta och peppra.
4. Häll såsen över fisken. Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 20 min eller tills fisken är klar. Servera med kokt potatis och citron.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar