torsdag 26 maj 2011

Vegetarisk lasagne

I tisdags blev det något som jag tänkt på länge att jag ska laga till middag, nämligen vegetarisk lasagne. Åh jisses vad gott det blev. En titt på receptet ger oss:

4 pers

200 g färska lasagneplattor
1 schalottenlök eller 1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 msk olja
1 paket krossade tomater á 500 g
1 tsk strösocker
1 zucchini
4 dl lätt crème fraiche
1 dl parmesanost
salt, peppar

1. Sätt ugnen på 225ºC.
2. Skala och skiva eller hacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan, tillsätt tomaterna och socker. Låt det koka ihop 5-10 minuter.
3. Skär zucchinin i grova bitar. Låt den koka med crème fraichen ca 5 minuter. Rör ner osten i såsen och smaka av med salt och peppar.
4. Dela lasagneplattorna i 3-4 lika stora bitar. Lägg lite av tomatsåsen i botten på en ugnssäker form. Varva plattorna med tomat- och crème fraiche sås. Spara lite av den vita såsen och bred över. Strö gärna på lite riven parmesanost.
5. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
6. Servera lasagnen med en blandad sallad och ruccola.



Jag använde två stora klyftor vitlök och det gav en balsanserad smak av vitlök. Men tycker du mindre om vitlök så ta även mindre klyftor. 
Hade heller inte i parmesanosten men det blev otroligt gott ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar