tisdag 28 juni 2011

Firre med fras

Jag och Smålänningen har en ny mat-era. Vi ska äta mycket fisk. Vi började i helgen och följde upp igår med att äta torsk med frasiga örter.


4 pers


500 g tomatsås (tips är att göra den här såsen)
600 g vit fiskfilé
salt, peppar

ÖRTTÄCKE
1 dl finhackade örter t.ex. timjan, basilika eller persilja
1 dl ströbröd
3 msk pressad citronsaft (½ citron)
3 msk olivolja

1. Sätt ugnen på 150°C.
2. Fördela tomatbasen i en ugnssäker form.
3. Skär sejfiléerna i portionsbitar. Lägg dem i formen. Krydda fisken med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
4. Blanda (eller mixa) finhackade örter med ströbröd, tillsätt citronjuice.
5. Rör ner olivoljan, lite i taget. Örtröran ska vara tjock.
6. Täck fisken med örtröran. Tillaga i ugn 30-35 minuter. Strö över flingsalt. Servera fisken med t ex ris, bulgur eller matkorn.

Hade råris till och det blev väldigt gott. Örten jag tog var timjan, lyx när man kan ta från egen odling.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar