4 pers
500 g tomatsås (tips är att göra den här såsen)
600 g vit fiskfilé
salt, peppar
ÖRTTÄCKE
1 dl finhackade örter t.ex. timjan, basilika eller persilja
1 dl ströbröd
3 msk pressad citronsaft (½ citron)
3 msk olivolja
1. Sätt ugnen på 150°C.
2. Fördela tomatbasen i en ugnssäker form.
3. Skär sejfiléerna i portionsbitar. Lägg dem i formen. Krydda fisken med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
4. Blanda (eller mixa) finhackade örter med ströbröd, tillsätt citronjuice.
5. Rör ner olivoljan, lite i taget. Örtröran ska vara tjock.
6. Täck fisken med örtröran. Tillaga i ugn 30-35 minuter. Strö över flingsalt. Servera fisken med t ex ris, bulgur eller matkorn.
3. Skär sejfiléerna i portionsbitar. Lägg dem i formen. Krydda fisken med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
4. Blanda (eller mixa) finhackade örter med ströbröd, tillsätt citronjuice.
5. Rör ner olivoljan, lite i taget. Örtröran ska vara tjock.
6. Täck fisken med örtröran. Tillaga i ugn 30-35 minuter. Strö över flingsalt. Servera fisken med t ex ris, bulgur eller matkorn.
Hade råris till och det blev väldigt gott. Örten jag tog var timjan, lyx när man kan ta från egen odling.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar