Ja, så betyder "A la puttanesca" på italienska. Och det är precis vad potatissalladen hette som jag gjorde i veckan. Mycket god! Nästa gång tillsätter jag också gärna lite dijonsenap, det är ju så gott i potatissallad.
Hade kikärtor till istället för kött.
4 port
1 kg färskpotatis
3 msk olivolja
1 msk pressad citron
1 hackad rödlök
2 msk repade timjanblad
6 hackade sardellfiléer
4 msk kapris
1 ½ dl svarta oliver
flingsalt
nymald peppar
250 g cocktailtomater
1. Tvätta och koka potatisen. Låt den svalna något och skär i mindre bitar.
2. Blanda olivolja, citronsaft, lök, timjan, sardeller, kapris och oliver i en bunke. Vänd ner potatisen och smaka av med salt och peppar.
3. Dela tomaterna och vänd ner dem vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar