söndag 19 juni 2011

Söndagsmiddag hos Hellquist/Andersson

Med en molande värk i kroppen (feber?!) så kände jag egentligen mest för att köpa hem mat. Men kycklingen var framtagen och den sköter ju sig så bra själv. Vi gjorde nämligen kyckling i lergryta, det har vi gjort förut och receptet hittar ni här.

Idag blev det dock råris till. Risenta beskriver råris såhär:
"Råris är det mest fullvärdiga och näringsriktiga av allt ris, därför att den värdefulla vitamin-och mineralrika "silverhinnan" finns kvar"


Riset ska koka i 45 minuter men det är det värt. Påminner lite av avoriris (risottoris) i konsistensen men en mer naturligare smak. Svårt att förklara smaken, man måste nästan prova själv. Men det var himla gott.


Dagens middag blev alltså en riktig söndagsmiddag. Otroligt god. Borde verkligen använda lergrytan oftare, den sköter ju sig helt själv. Prova du också!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar