Boken som lärde mig grundkunskaperna. Och vad hittade jag då där i? Jo! Hur man steker fisk i ugn, och nu ska ni få lära er hur man gör det.
4 pers
4 fiskfiléer
1 uppvispat ägg
ströbröd
olja/smör till formen
1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnssäker form eller långpanna.
2. Doppa filéerna i ägg, salta och därefter i ströbröd.
3. Lägg fisken i formen/långpannan och sätt in i mitten av ugnen ca 25-30 min.
4 Fisken är klar när fiskköttet är vitt och fast.
Smidigt va!?
Sen kan man ju givetvis för lite variation lägga i kryddor i ströbrödet, eller använda mandelspån istället etc. Men det var ett smidigt sätt att steka fisk på. Man får ju inte exakt samma skorpa men den är ändå himla bra!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar