torsdag 7 juli 2011

Gräver fram från början

Jag och Smålänningen äter numera väldigt mycket fisk. Och det gör ju också att man måste hitta olika sätt att laga det på. Stekt fisk är en favorit, men ack vad det luktar när man gör det. Så när jag grävde i mina lådor hittade jag den här boken:


Boken som lärde mig grundkunskaperna. Och vad hittade jag då där i? Jo! Hur man steker fisk i ugn, och nu ska ni få lära er hur man gör det.

4 pers

4 fiskfiléer
1 uppvispat ägg
ströbröd
olja/smör till formen

1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnssäker form eller långpanna.
2. Doppa filéerna i ägg, salta och därefter i ströbröd.
3. Lägg fisken i formen/långpannan och sätt in i mitten av ugnen ca 25-30 min.
4 Fisken är klar när fiskköttet är vitt och fast.

Smidigt va!?
Sen kan man ju givetvis för lite variation lägga i kryddor i ströbrödet, eller använda mandelspån istället etc. Men det var ett smidigt sätt att steka fisk på. Man får ju inte exakt samma skorpa men den är ändå himla bra!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar